maandag 13 juni 2011

Crispy chocolade-notenrotsjes

Crispy chocolade-notenrotsjes vindt ik een van de lekkerste recepten die er bestaat. Daarom wil ik het graag met jullie delen. Hierbij dus het recept :)

Crispy chocolade-notenrotsjes

Benodigdheden:
- 100 g melkchocolade
- 25 g rice crispies
- 25 g cornflakes
- 25 g hazelnoten, grofgehakt

Bereidingstijd:
Ongeveer 15 minuten plus 30 minuten opstijven.

Bereidingswijze:
Smelt de chocolade au bain marie (in een kommetje in een pan met heet water). Houd van de crispies en de cornflakes elk een halve eetlepel apart voor de garnering. Schep de rest van de crispies en de cornflaken door de noten. Voeg aan het droge mengsel de gesmolten chocolade toe en roer het goed door elkaar. Schep met twee lepels kleine bergjes op bakpapier. Garneer met de achtergehouden crispies en cornflakes en laat in ongeveer 30 minuten hard worden.

Wat ook enorm lekker is (ik wordt geïnspireerd door de chocolade), is aardbeien met chocolade.
Het is heel simpel. Je neemt aardbeien, het liefst echt verse, grote aardbeien van de groenteboer ofzo, en chocolade. Je kan alle soorten chocolade gebruiken: puur, melk, wit. Het is wel het handigste om zonder nootjes of andere dingen te nemen, maar het kan altijd.
Je smelt de chocolade au bain marie, maar het kan ook gewoon in de magnetron. Als je het in de magnetron wil doen, breek dan de chocolade in kleine stukjes, doe het met wat water, melk of slagroom in een bakje, en zet het in de magnetron. Je moet de stand niet te hoog zetten, en regelmatig roeren, anders verbrandt de chocolade.
Dip daarna de aardbeien tot ongeveer de helft in de chocolade, en laat de chocolade stollen. Dit gaat het beste als je ze even in de koelkast zet.
Nou, eet smakelijk alvast! :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten